Nog weinig animo voor horeca aan de haven in Terheijden

20 mei 2018

Sofia Andreevna / Shutterstock.comDe zoektocht van de gemeente Drimmelen naar horecaondernemers bij de haven van Terheijden heeft tot nu toe weinig opgeleverd. Eerder was de gemeente in gesprek met vier geïnteresseerden. ‘Er is een vergunningaanvraag gedaan voor een viskraam op woensdag’, vertelt een woordvoerster van de gemeente.Lees er meer over op www.bndestem.nl ... Lees meer »

Onderhoud Oostsluis Terneuzen in mei en juni 2018

19 mei 2018

fokke baarssen / Shutterstock.comRijkswaterstaat voert in mei en juni 2018 uitgebreid onderhoud uit aan de Oostsluis in Terneuzen. Dit onderhoud is nodig om storingen te voorkomen en te zorgen dat de sluis goed blijft functioneren.Van dinsdag 22 mei 06.00 uur tot zondag 27 mei 06.00 uur en van maandag 25 juni 06.00 uur tot zaterdag 30 juni 06.00 uur werkt Rijkswaterstaat aan de vloeddeuren van de ... Lees meer »

Prins van Oranje – Sloepenshow 2e Pinksterdag

18 mei 2018

Tweede Pinksterdag is het zover: dé Sloepenshow van het Noorden barst los in de verkoophaven bij Prins van Oranje in Heeg. Kom ons bezoeken en laat u verrassen door het prestigieuze aanbod!Wilt u deze zomer varen in uw eigen sloep? Of wilt u zich oriënteren op de meest uiteenlopende modellen? In de verkoophaven van Prins van Oranje in Heeg wordt tijdens de sloepenshow een groot aantal sloepen en... Lees meer »

Leusink en Huisman

Leusink en Huisman gaat verder onder vlag Bonsink Aquaservice

18 mei 2018

De scheepsbenodigdheden- en watersportleverancier ‘Leusink en Huisman’ zal verdergaan onder de vlag van Bonsink Aquaservice. Particuliere klanten kunnen vanaf nu in de winkel aan de Zomerdijk in Zwartsluis terecht, zakelijke klanten zijn aan het juiste adres bij Bonsinks nieuwe bedrijfsonderdeel ‘Vessol’. NJI bestuurslid Willem-Jan Bonsink ziet deze overname als dé perfecte kans voor v... Lees meer »

Geen London Boat Show in 2019

18 mei 2018

De 2019-editie van de London Boat Show is door British Marine geannuleerd door een gebrek aan ondersteuning. De organisatie hield afgelopen weken gesprekken met deelnemers van voorgaande jaren. Hieruit bleek dat veel exposanten niet tevreden waren met het huidige formaat, de duur en de locatie van het evenement. In 2018 werd het 10-daagse evenement al ingekort naar 5 dagen. De bezoekersaantallen... Lees meer »

Zeiljacht gestrand op dam Rotterdamse Hoek

17 mei 2018

KNRM / LemmerWoensdagavond om 1913 uur gaat de pager voor de bemanning van Station Lemmer voor ‘Vaartuig aan de grond’. Op het station krijgt de schipper te horen dat er haast is geboden omdat er een jacht op de stenen is verdaagd. De Palace Noordwijk gaat vooruit voor de eerste hulp en de Anna Dorothea wordt klaargemaakt met bergingspomp en aanverwante zaken.Aangekomen op de Rotterdams... Lees meer »

Urenlange inzet voor driemaster aan de grond gelopen op het IJsselmeer

17 mei 2018

KNRM/ Medemblik – AndijkWoensdagmiddag en -avond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Enkhuizen urenlang bezig geweest om een vastgelopen driemaster los te krijgen en naar Enkhuizen te slepen. Naast de omvang van het schip zorgde ook de wind uit het Noorden met windkracht 5 voor een flinke uitdaging.Rond 16.00 uur komt de melding binnen bij het Kustwacht Centrum in Den Helder dat een d... Lees meer »