Hefbruggen over Gouwe tijdens spits minder vaak open

15 november 2018

Andre Muller / Shutterstock.comOver de Gouwe in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Waddinxveen gaan de hefbruggen tijden de spitsuren niet meer apart open voor recreatievaart. Vanaf 1 april mogen bezitters van zeilschepen of grote motorboten alleen nog meevaren met de beroepsvaart. Aparte brugopeningen tijdens de ochtend- en avondspits zijn er dan niet meer. Met deze maatregel komt de provincie Zuid... Lees meer »

Sociaal vervoer voor Zeeuwse visserman

15 november 2018

KNRM BreskensDe reddingboot van Breskens heeft afgelopen nacht een vissersman vanaf een Zeeuwse viskotter gehaald. Wegens privé omstandigheden moest de man met spoed naar de wal.Woensdagavond wordt de reddingbootschipper gecontacteerd door de eigenaar van een viskotter. Een bemanningslid aan boord van de kotter moet vanwege familiale omstandigheden met spoed naar de wal. Vraag is of de reddingboo... Lees meer »

OM vervolgt man voor doden echtgenote op zeilreis

15 november 2018

Jess Kraft / Shutterstock.comDe Nederlandse zeilster Durdana Putker zou volgens haar man zijn vermoord door overvallers, het Openbaar Ministerie gelooft dit echter niet. Het OM gaat haar man, die met haar in 2015 een zeilreis maakte rond de wereld, vervolgen voor de moord op de vrouw.Volgens de man was het stel slachtoffer van een overval op hun zeilboot Lazy Duck. Zes gemaskerde overvallers zoude... Lees meer »

Geen wachtende schepen meer voor het gezonken schip op Albertkanaal

15 november 2018

Photovitamin / Shutterstock.comVertragingen voor het scheepsvaartverkeer zijn grotendeels achter de rug, deze waren ontstaan na een frontale botsing van twee schepen op het Albertkanaal ter hoogte van Herentals. Dinsdag was een binnenschip gezonken na een aanvaring met een duwboot. Foto: SfeerbeeldEr zijn geen wachtende schepen meer, al kunnen schepen wel nog steeds pas na elkaar en onder begelei... Lees meer »

Nieuw onderzoek doen naar veilig autonoom varen

14 november 2018

Robypangy / Shutterstock.comRH Marine uit Schiedam gaat onderzoek doen naar veiliger autonoom varen. Het bedrijf wil de komende drie jaar alogritmes ontwikkelen waarmee onbemande, zelfaansturende schepen efficiënt naar hun bestemming varen. Deze algoritmes moeten ook gevaarlijke situaties herkennen en leren om deze gevaren te vermijden.Foto: SfeerbeeldHet onderzoek draagt bij aan het Europese pro... Lees meer »

Rijkswaterstaat: Maritieme sector laat licht herstel zien in 2017

14 november 2018

Ewais / Shutterstock.comDe omzet van de maritieme sector groeide met zo’n 3% en de werkgelegenheid bleef vrijwel gelijk. Dat blijkt uit de Maritieme Monitor 2018 die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in Zaandam presenteerde tijdens het Maritime Awards Gala. Dit is een licht herstel vergeleken met 2016 toen de sector geen groei liet zien.“Een uitblinker is de gr... Lees meer »

Nieuwe Vaarwijzer Scandinavië & de Oostzee

13 november 2018

Iets buiten de Nederlandse territoriale wateren begint een van de mooiste zeilgebieden in West-Europa: namelijk dat van Scandinavië en de Oostzee. Honderden mijlen kustlijn met een variatie die zijn weerga niet kent. Van fjorden tot duinen, van rotsachtige scheren tot zanderige baaien met kapen. Je vindt het er allemaal.Deze Vaarwijzer beschrijft naast de schitterende, gevarieerde maar soms ook u... Lees meer »