Vrijspraak voor schipper in de zaak mastbreuk definitief, geen hoger beroep

17 december 2018

Paul Vinten / Shutterstock.comOp 21 augustus 2016 brak in de buurt van de Harlinger haven de voorste mast van de klipper Amicitia. Drie Duitse opvarende werden dodelijk getroffen. Het Openbaar Ministerie heeft geen hoger beroep ingesteld tegen de eigenaar en schipper van de tweemastklipper. Daarmee is de vrijspraak voor de 54-jarige Stienser definitief.De man werd eind vorige maand vrijgesproken... Lees meer »

Morakniv Floating Serrated Knife, het mes dat altijd komt bovendrijven

17 december 2018

Morakniv Floating Serrated KnifeHet nieuwe Floating Serrated mes van Morakniv is onzinkbaar. Dat is te danken aan de handgreep van kurk. Het mes is speciaal gemaakt voor watersporters, vissers en zeelui. Je kunt het gerust in het water laten vallen, het komt altijd bovendrijven. Geen paniek dus als het uit je handen glipt. Dankzij de oranje accenten vind je het in de golven snel terug.Touw doorsni... Lees meer »

Historische scheepswerf De Delft failliet

15 december 2018

Lukas Juocas / Shutterstock.comDe historische scheepswerf De Delft in Rotterdam is failliet. Op de werf wordt een replica van VOC-schip ‘Delft’ wordt gebouwd. Het is nog onduidelijk wat er met de replica gaat gebeuren.De gemeente Rotterdam heeft de subsidie stopgezet.Meer informatie is te vinden op www.telegraaf.nl ... Lees meer »

Vacature: marketing & sales medewerker bij De Boarnstream

14 december 2018

De Boarnstream blijft groeien en is op zoek naar versterking op het gebied van marketing en verkoop. Als onder meer producent, importeur en makelaar van motorjachten tot 30 m, biedt De Boarnstream een afwisselende functie in de watersport.De marketing & sales medewerker verricht o.a. de volgende werkzaamheden:– Creëren van creatieve content op onze sociale mediakanalen – Het bedenken en u... Lees meer »

Nieuwe vaarroute voor bootjes bij Earnewâld te duur

14 december 2018

Een nieuwe vaarroute voor kleine bootjes aan de noordkant van Earnewâld gaat voorlopig niet door. Nu nog te duur, is het oordeel. De beoogde route voor kano’s, roeiboten, sloepen en fluisterboten bevindt zich in het gebied tussen het dorp en de Wâldwei.Sluis of overtoom nodig Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Alde Feanen, waarvan komend jaar de derde en laatste fase plaatsvin... Lees meer »

Voorbereidingen Boot Holland in volle gang

13 december 2018

Het einde van het jaar is in zicht en de voorbereidingen voor Boot Holland zijn in volle gang. De beurs vindt plaats van 8 tot en met 13 februari plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. De plattegrond krijgt al wat meer vorm en er is een duidelijke segmentatie gemaakt van de hallen. Boot Holland wordt via een marketingcampagne volop onder de aandacht gebracht. Als u wilt deelnemen aan Boot Holland k... Lees meer »

Openbaar Ministerie eist werkstraf voor overvaren plezierjacht

13 december 2018

Zolnierek / Shutterstock.comHet Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een werkstraf van 150 uur geëist, vanwege het overvaren van een plezierjacht.In augustus 2013 werd een plezierjacht overvaren door een binnenvaarttanker op het Kanaal door Zuid-Beveland. Hierbij kwam een echtpaar uit Hulst om het leven. Het Openbaar Ministerie verwijt de mannen dat zij niet goed hebben opgelet, de opvarend... Lees meer »