Pont op IJ weggesleept na probleem met besturing

24 september 2018

Prins Nagtegaal / Shutterstock.comDe havendienst heeft maandagochtend een pont van het IJ gesleept. De boot was niet stuurlijk, maar de schipper kon de pont ook niet meer goed besturen. De schipper vroeg om hulp.‘We zijn blij dat de schipper heel snel en adequaat heeft gereageerd’, zegt de woordvoerder tegen AT5. ‘Er was geen paniek op de pont en het is volgens de procedure opge... Lees meer »

Zeiler ernstig gewond na zware storm

24 september 2018

Michal Durinik / Shutterstock.comEen deelnemer aan de Golden Globe Race raakte met zijn boot in de problemen op zo’n 3300 kilometer ten zuidwesten van de Australische stad Perth. Het gaat om solozeiler en Indiase marine-officier Abhilash Tomy. Tomy raakte gewond.De zeiler sloeg alarm via de satellietverbinding. Hij vertelde dat zijn mast is afgebroken en dat hij ernstig rugletsel heeft opge... Lees meer »

Vader en zoon gered van verdrinkingsdood na ongeluk met zeilboot

24 september 2018

Bjoern Wylezich / Shutterstock.comEen vader en zoon zijn zaterdag met onderkoelingsverschijnselen uit het Veluwemeer gehaald. Dat gebeurde nadat hun zeilbootje tussen Elburg en Harderwijk was omgeslagen.Omstanders sloegen alarm. Wanneer de KNRM arriveerde lag het duo al drie kwartier in het koude water. De twee heren hielden zich vast aan de omgeslagen boot. Zij hadden drie maal geprobeerd om dez... Lees meer »

Nieuwe Belgische speedboat is recyclebaar

22 september 2018

Liso Boats / Facebook‘Groen’ varen is hip. Vorige week beleefde de elektrische speedboot Aquamare 750GTE zijn doop in de Schelde bij Antwerpen. De speedboot van Liso Yachts vaart niet alleen elektrisch, hij is ook bijna volledig recyclebaar en voor 80 procent biologisch afbreekbaar.Met de nieuw ontwikkelde batterijpack behaalt de Aquamare een topsnelheid van 95 km/uur. Op deze snelh... Lees meer »

Scheepsmotoren centraal op Themazondag Museumwerf Vreeswijk

22 september 2018

Museumwerf VreeswijkOp zondag 7 oktober wordt de motorencollectie van de Museumwerf Vreeswijk gedemonstreerd tijdens de laatste themazondag van 2018. Een van de motoren-experts geeft elk heel uur een korte lezing over de werking en het winterklaar maken van een typische scheepsdieselmotor. Daarna zijn op het hele werfterrein diverse draaiende scheepsmotoren te horen, voelen, zien en ruiken. Specia... Lees meer »

KNRM Dordrecht rukt uit voor 125e melding dit jaar

21 september 2018

KNRM DordrechtEen jacht met motorproblemen in de Dordtse Kil ter hoogte van Willemsdorp zorgde er donderdag 21 september voor dat de pagers van de bemanning van het Dordtse reddingstation voor de 125e keer dit jaar afgingen. De redding bleek nabij want het jacht lag nagenoeg voor het boothuis van de KNRM.Omdat het jacht nabij een vaargeul lag, besluit de schipper van de reddingboot om een verkeer... Lees meer »

Virus houdt passagiers ‘vast’ aan boord van cruiseschip in Rotterdam

21 september 2018

Hieronymus Ukkel / Shutterstock.comOp het cruiseschip AIDAperla in Rotterdam zijn donderdagochtend tientallen passagiers ziek geraakt.  Het zou gaan om buikgriep. Medisch personeel onderzocht de patiënten. Het onderzoek duurde tot iets voor 13.00 uur. Tot die tijd mocht niemand het schip verlaten.Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond sluit niet uit dat het zeer besmettelijke norovirus gaat. Volge... Lees meer »