Sloopboten_Astroette_shutterstock_576377386

Nieuwe technologie Philips en AkzoNobel gaat algengroei op boten te lijf

15 februari 2018

Boten die sneller varen en minder brandstof verbruiken: AkzoNobel werkt aan nieuwe technologie, met dank aan Philips. Het bedrijf onderzoekt of ultraviolet uitstralende leds kunnen worden geïntegreerd in beschermende coatings. Dat zou de groei van algen, schelpen en andere vormen van vaaraanslag moeten tegengaan. Vaaraanslag heeft gevolgen voor de boot en de omgeving. Het kan de snelheid verla... Lees meer »

201701018_AD_Swan_02_438

Swan 48 uit de jaren 70 is klaar voor de toekomst

13 februari 2018

Wellicht pakkend nieuws voor mensen die mooie herinneringen hebben aan de vaarvakanties uit hun jeugd. De fraaiste jachten uit die tijd krijgen een verlengd leven. Er moet misschien wat verbouwd worden, ze hebben weliswaar veel extra liefde en verzorging nodig en een paar slimme moderne designoplossingen, maar hun karakter en schoonheid blijven onaangetast. Met de elegante Swan 48 die onlangs we... Lees meer »

Wet DBA

Opschorting handhaving Wet DBA verlengd tot 1 januari 2020

13 februari 2018

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving van kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen... Lees meer »

Impressie Motorbotenhal Boot Holland 2018

Goede loop op BOOT-HOLLAND 2018

13 februari 2018

Ondanks de concurrentie van de Winterspelen en het Carnaval heerst er veel bedrijvigheid op Boot Holland. Botenliefhebbers en watersporters met name uit noord Nederland, maar ook uit Duitsland waren de afgelopen dagen in Leeuwarden te vinden. De nieuwe opzet van motorbotensteiger en de opgefriste indeling van de overige hallen spreekt de bezoekers aan en diverse werven hebben alweer voor volgend ... Lees meer »

Open dag Van den Hoven Jachtbouw

11 februari 2018

Op zaterdag 14 april vindt het jaarlijks terugkerend evenement, de Van den Hoven Jachtbouw open dag plaats. Vanaf 11 uur staan de deuren van Van den Hoven Jachtbouw aan de Ruytenberg 17 te Waspik open voor alle geïnteresseerden, relaties en vrienden. Kortom een dag vol samenzijn, drie schepen in verschillende bouwfases om te bekijken en presentaties van nieuwe modellen.Zoals bovenstaand genoemd z... Lees meer »

Minister I&W slaat eerste paal voor Reevesluis

10 februari 2018

JPstock / Shutterstock.cMet het heien van de eerste paal zette minister Cora van Nieuwenhuizen donderdagmorgen de uitvoering in gang van de bouw van de nieuwe Reevesluis in het Drontermeer. Dit is één van de vier projecten, waarmee de waterveiligheidsopgave en gebiedsontwikkeling in de regio IJsseldelta in 2022 wordt afgerond.Duurzame sluis Rijkswaterstaat heeft bij het ontwerp en de bouw van de... Lees meer »

Pedro-Boat trakteert tijdens Paashow op uitgebreide afleverpakketten

10 februari 2018

Bent u op zoek naar een schip, nieuw of occasion, heeft u een vraag over transport, kan uw boot een refit gebruiken, wilt u een nieuwe cabriokap op uw schip of heeft u andere vragen? Op Goede Vrijdag 30 maart, zaterdag 31 maart, en Paasmaandag 2 april 2018 van 9.00 tot 17.00 uur opent Pedro-Boat in Zuidbroek haar deuren voor de jaarlijkse Paasshow*. Aan de W.A. Scholtenweg 94 te Zuidbroek is een ... Lees meer »