Gratis oplaadnetwerk voor elektrische sloepen

16 juli 2018

Olena Z / Shutterstock.comIngenieurs Job Veltman en Folkert Roscam Abbing lanceren 19 juli het oplaadnetwerk voor de Appbattery van Voltogo. De Amsterdamse startup biedt een plug & play-oplaadsysteem voor de draagbare elektrische Appbattery in combinatie met krachtige, efficiënte 48V motoren.Hierdoor hebben sloepen een ongekend bereik op het water, en is dit een belangrijke mijlpaal voor de ... Lees meer »

(video) Voormalige vrachtschepen omgebouwd tot villa’s van boten

16 juli 2018

Nederlandse architecten hebben een woonconcept gemaakt waarbij er een park vol met vrachtschepen komt. De vrachtschepen komen op het droge te liggen, hiervoor hebben ze twee locaties in Nederland op het oog en zestien in het buitenland.In deze parken komen in de toekomst tien schepen te liggen. De wanden van de voormalige binnenvaart schepen worden opgemaakt zodat er luxe woon- en werkruimtes onts... Lees meer »

Princess Yachts lanceert zes nieuwe jachten

16 juli 2018

Fotoluminate LLC / Shutterstock.comPrincess Yachts is bezig met zes gloednieuwe modellen en forward-boeking orders die de jachtwereld versteld doen staan.Princess Yachts heeft zich gecementeerd als ’s werelds toonaangevende luxe jachtenmaker met zes nieuwe modellen. De omzet voor de eerste zes maanden van 2018 steeg met meer dan 50 procent ten opzichte van 2017. Nu is het portfolio van jach... Lees meer »

Terras restaurant bij haven van Hellevoetsluis ingestort

13 juli 2018

Henryk Sadura / Shutterstock.comDonderdagochtend 12 juli is het drijvend terras van het Italiaans restaurant Fortezza in Hellevoetsluis ingestort. ’s Middags had het restaurant haar deuren alweer geopend. Bezoekers kunnen de komende dagen tijdelijk terecht op een nieuw terras achter het Pompgebouw.Foto: sfeerbeeld HellevoetsluisHet drijvend terras in de Vesting van Hellevoetsluis in met name... Lees meer »

Dit weekend: Delphia Yachts Vaardagen in Roermond (video)

13 juli 2018

In de haven van Boulevard Nautique Roermond worden in het weekend van 14 en 15 juli de Delphia Yachts Vaardagen gehouden. Bezoekers van het evenement kunnen aan boord stappen van de 1150 Voyage en de 1350 Escape, maar ook de recent gearriveerde 1200 Bluescape ligt klaar voor een proefvaart.Beide dagen is aanbieder BestBoats International Yachtbroker geopend van 10.00 tot 16.00 uur.Meer informatie ... Lees meer »

Verkoop betaalbare motorboten gestegen

12 juli 2018

Steveball / Shutterstock.comIn de regio van de Rotte, de Binnenmaas, de Nieuwe Maas, de Hollandsche IJssel zijn er genoeg plekken waar recreanten kunnen varen. En dat doen ze vollop merkt ook Jeffrey van der Ham van Klop Watersport. Het hebben van een boot is al lang niet meer alleen betaalbaar voor pensionado’s volgens Jeffrey. “We zien de afgelopen periode dat de verkoop in met nam... Lees meer »

Pas gekochte boot zinkt in de jachthaven van Blankenberge

12 juli 2018

Nasib Demlite / Shutterstock.comHet bootje ging van ’s ochtends vroeg langzaam maar zeker onder. Waarom het bootje naar de bodem is gezonken is niet bekend. In de namiddag was alleen nog de neus van het schip boven water. De eigenaar van het plezierbootje heeft de boot pas sinds februari en wilde het gaan opknappen. “Ik denk niet dat er nog iets te redden valt”, aldus Johan De Temme... Lees meer »