Langer vaarseizoen door vaker maaien van waterplanten in het Gooi- en Eemmeer

15 juni 2019

jstuij / Shutterstock.comGastvrije Randmeren start een proef om waterplanten in het Gooi- en Eemmeer twee keer te maaien. De proef moet ervoor zorgen dat de vaarwegen beter begaanbaar blijven en  het vaarseizoen op de meren langer wordt.Vooral in het ondiepe Eemmeer kon er door de wildgroei van waterplanten steeds korter worden gevaren.Lees er meer over op www.rtvutrecht.nl ... Lees meer »

Vacature: Sterkenburg Yacht Brokers in Drimmelen zoekt dynamische jachtmakelaar

15 juni 2019

Wordt dit splinternieuwe, luxe kantoor met uitzicht op de haven jouw nieuwe werkplek? Sterkenburg Yacht Brokers B.V. – een internationale, beëdigde en gecertificeerde makelaardij op het gebied van luxe motorjachten – heeft namelijk een functie vrij voor een jachtmakelaar. De jachtmakelaardij is gevestigd in Drimmelen.“Wij zoeken een dynamisch, commercieel en enthousiast persoon ... Lees meer »

Vaarweg Hegewarren verdeelt Drachten en Grou

15 juni 2019

SevenMaps7 / Shutterstock.comDrachten en Grou zijn het nog niet eens: wel of geen nieuwe vaarweg door polder De Hegewarren? Het zou gaan om een verbinding voor de binnenvaart tussen het Prinses Margrietkanaal en de hoofdplaats van Smallingerland.Beroepsvaart die naar Drachten moet, vaart nu langs recreatiedorp Earnewâld en door natuurgebied De Alde Feanen. Vorig jaar besloten provinciale staten n... Lees meer »

Botlekbrug kost nog minimaal 102 miljoen extra belastinggeld

14 juni 2019

Hans Engbers / Shutterstock.comEen behoorlijke tegenslag voor de overheid. RTL Z is erachter gekomen dat de Botlekbrug zeker 102 miljoen euro meer gaat kosten dan verwacht, dit wordt betaald van belastinggeld.De tegenslag is eind 2018 in de begroting van dit jaar opgenomen, dit was tot nu toe onbekend. De 102 miljoen euro is verdeeld over de aankomende twee jaar, het budget van de brug is hiermee ... Lees meer »

Zeiler verdwaalt door navigatie op mobiel

14 juni 2019

HelloRF Zcool / Shutterstock.comEen zeiler uit Wageningen raakte woensdagavond de weg kwijt op het IJsselmeer. De man gebruikte zijn mobiele telefoon als navigatie, maar dat verliep niet als verwacht. De landelijke eenheid van de politie schoot te hulp.De man uit Wageningen had het zeilbootje, van rond de 9 meter, net gekocht in Friesland. Door de vele regen en het slechte zicht was de man de we... Lees meer »

Cruiseschepen wederom in opspraak

14 juni 2019

Viktor Hladchenko / Shutterstock.comCruiseschepen liggen steeds meer onder vuur. Niet alleen klagen inwoners van Venetië over de vele toeristen die de stad wel bezoeken, maar er te weinig geld besteden, ook milieuonderzoekers zijn niet te spreken over de grote toeristenboten. Dit door de uitstoot van schadelijke stoffen.De 203 cruiseschepen die in 2017 door Europa voeren, stoten samen 62 kiloton ... Lees meer »

Personen te water bij omgeslagen roeiboot op de Maas

13 juni 2019

Eric Valenne geostory / Shutterstock.comIn de Maas ter hoogte van Venlo is donderdagmiddag een boot omgeslagen. De opvarenden zijn daarbij in het water gevallen. De drenkelingen zijn inmiddels gered. Eén van hen is met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.Het zou gaan om een roeiboot. Een reddingsbrigade speurde op de Maas naar mogelijke slachtoffers. Lees er meer over op www.limburger.... Lees meer »