daken

Veel haken en ogen aan het verplicht verwijderen van asbest op daken

15 oktober 2018

Dat op 1 januari 2024 op geen enkel dak in Nederland meer asbest ligt, is volgens de Tweede Kamer niet haalbaar. Van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat mag daarom het jaar 2024 ook nog gebruikt worden om al het asbest te verwijderen. Maar de Kamer heeft meer zorgen. Dat bleek tijdens het debat woensdag over de wijziging van de Wet milieubeheer. Met de wijziging van ... Lees meer »

Roermond

Eerste Roermond boatshow goed verlopen

09 oktober 2018

De eerste editie van Roermond Boat Show is voorbij. In het weekeinde van 14-17 september lagen een kleine 30 nieuwe motorboten afgemeerd in de Maashaven. Geïnspireerd door Motorboot Sneek namen Linssen Yachts uit Maasbracht en BestBoats International Yachtbrokers uit Roermond het initiatief voor de Roermond Boat Show. Tijdens het evenement dat plaatsvond op de Nautische boulevard onder de rook... Lees meer »

Premium_both-1

Elke sloep elektrisch te maken met batterij- en motorpakket Nederlandse startup

30 augustus 2018

De Nederlandse start-up Voltogo heeft een plug&play-set met batterij en motor en een netwerk van snellaadpunten ontwikkeld waarmee het booteigenaren makkelijker wil maken om over te gaan op elektrisch varen. Het bedrijf haakt daarmee in op de strengere eisen voor de pleziervaart. Wat is Voltogo? Voltogo maakt een combinatie van een elektrische motor en een batterij, waarmee je een sloep (t... Lees meer »

jachtwerfzwart-logo60

Nieuw NJI-lid Jachtwerf Zwart te Scharendijke

20 augustus 2018

Het bestuur van NJI heet Wim Zwart van Jachtwerf Zwart te Scharendijke van harte welkom als nieuw NJI-lid. Jachtwerf Zwart is ontstaan uit de passie voor watersport. Na jaren werkzaam te zijn geweest als allround monteur op jachtwerven en voor diverse scheeps- en industriemotorbedrijven te hebben gewerkt heeft Wim Zwart besloten om terug te gaan naar zijn “roots”. Jachtwerf Zwart is gespec... Lees meer »

witwassen

Wijziging Wet ter voorkoming witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)

10 augustus 2018

Op 10 juli heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wetsvoorstel tot wijziging van de Wwft in verband met de implementatie van de vierde Europese antiwitwasrichtlijn (AMLD4). Deze wetswijziging moet de voorkoming en bestrijding van witwassen en het financieren van terrorisme versterken. Op 25 juli 2018 is de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn in werking getreden, samen met een bijbehor... Lees meer »

Logo Bouwmeester

Nieuw NJI-lid Jachthaven Bouwmeester B.V. te Amsterdam

02 augustus 2018

Het bestuur van NJI heet Arjen Bouwmeester en Gina Latumaerissa-Bodemeijer van Jachthaven Bouwmeester B.V. te Amsterdam welkom als nieuw NJI-lid. Jachthaven Bouwmeester is een full service jachtwerf voor stalling (seizoen of kort), houtreparaties, epoxy- en/of polyester werkzaamheden, schilder- en lakwerk, motoronderhoud en reparaties inclusief buitenboord motoren. Ook kunnen zij het ophalen ... Lees meer »

Een afstotende coating maakt niet alleen schepen zuiniger maar kan ook kwetsbare apparatuur beschermen. Foto: ONR

Nieuwe coating moet brandstofverbruik schepen gaan verlagen

31 juli 2018

Om schepen en onderzeeboten gladder te maken, sponsort het onderzoekscentrum van de Amerikaanse marine de ontwikkeling van de zogenaamde omnifobische coating die niet alleen water afstoot maar ook andere substanties zoals olie, alcohol en zelfs pindakaas! De transparante en duurzame coating wordt ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Michigan gelieerde Polymers, Surfaces, and Interfac... Lees meer »