Port makes the city

The Port makes the City Conferentie

07 juni 2019

Welke macro-economische en maatschappelijke ontwikkelingen komen er op ons af en hoe spelen de Amsterdamse haven en industrie in het Noordzee-kanaalgebied hierop in? Maar ook: dient de haven het belang van stad en andersom? Hoe gaan we om met de toenemende druk van de oprukkende woningbouw? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de havenconferentie The Port Makes The City op woensdag 19 juni... Lees meer »

Asbest daken

Verbod op asbestdaken van de baan

06 juni 2019

Het kabinetsvoorstel om asbestdaken per 2028 te verbieden is van de baan. Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) wijzigde het oorspronkelijke voorstel op het laatste moment nog omdat het al dreigde te sneuvelen in de Eerste Kamer. Dat is nu ook gebeurd. Nadere informatie bij team bestuursrechtelijk Metaalunie. Bron: ad.nl... Lees meer »

export

‘Gratis’ coaching bij het realiseren van uw exportplannen

04 juni 2019

Wilt u starten met exporteren, óf uw export professionaliseren? Maak dan gebruik van de kennis en ervaring van een Metaalunie exportcoach. Via de Metaalunie kunt u kosteloos van begeleiding gebruik maken omdat deze gesubsidieerd wordt door de overheid, als onderdeel van het stimuleringsprogramma Starters International Business programma (SIB). In een aantal sessies bepaalt u samen de ambitie, de ... Lees meer »

Logo Haven aan den Rijn

Nieuw NJI lid – Haven aan den Rijn B.V. te Alphen aan den Rijn

27 mei 2019

Het bestuur van NJI heet Paul Wismeijer van Haven aan den Rijn B.V. te Alphen aan den Rijn van harte welkom als nieuw NJI lid. Haven aan den Rijn is onderdeel van het levendige watersportplein De Werf. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft hiermee geïnvesteerd in de voormalige werkhaven tussen het Biesterfeldterrein en Rijnhaven Oost. Met deze aanleg van faciliteiten voor pleziervaart ontstaat... Lees meer »

Hoge Sterkte Staal

Meer winst dankzij toepassing van Hoge Sterkte Staal

24 mei 2019

Datum: 11-6-2019 , 13:00 - 18:00  Koninklijke Metaalunie, Nieuwegein Om goed te kunnen concurreren wordt kennis, ook van materialen, steeds belangrijker. Door een juiste materiaalkeuze kan de kostprijs vaak fors worden gereduceerd. Er is een groot aantal erg interessante materialen waar je uit kunt kiezen. Een van deze interessante materiaalgroepen zijn de Hoge Sterkte Stalen. Deze stalen met ... Lees meer »

Techniek onderwijs

Techniek Onderwijs zoekt bedrijven die hun deuren willen openzetten voor regionaal onderwijs

24 mei 2019

Rotterdam Noord heeft grote ambities om het Techniek Onderwijs een boost te geven. Met een technisch diploma op zak, ben je eigenlijk altijd verzekerd van een baan. Toch kiezen nog te weinig leerlingen voor deze richting. Onbekend maakt onbemind, daar wil het Ministerie iets aan doen. Verschillende vmbo- en mbo-scholen zijn bezig om dit plan handen en voeten te geven, maar dit lukt niet zonder ... Lees meer »

e-ship

Nieuw NJI lid Ship-e Maritieme Installaties B.V. te Hoorn

09 april 2019

Het bestuur van NJI heet Ship-e Martieme Installaties BV te Hoorn van harte welkom als nieuw NJI lid. Ship-e is een allround service gericht installatiebedrijf dat zich richt op de maritieme sector. Van sloep tot sleper (en groter) zij kunnen u van dienst zijn bij nieuwbouw, renovatie en storingen aan maritieme installaties. Daarnaast kunnen zij installaties keuren volgens de nieuwste wet en re... Lees meer »