HISWA te water kiest YachtFocus Media als mediapartner

25 April 2019

HISWA te waterYachtFocus Media is verkozen tot mediapartner van de HISWA te water, Nederlands grootste botenbeurs te water. Met haar uitgeverij en softwarehuis verzorgt YachtFocus niet alleen de nieuwe beurssite met frisse uitstraling, ook maakt zij het mogelijk om alle deelnemende boten uitgebreid op deze website te presenteren. Daarnaast zal BootAanBoot.nl het nieuws op de beurssite verzorgen e... Lees meer »

Volgeladen veerboot vertrekt naar Marker Wadden

25 April 2019

Aerovista-Luchtfotografie / Shutterstock.comZaterdagochtend is voor het eerst een veerboot vertrokken naar de Marker Wadden. Dat zijn vijf nieuwe eilandjes in het Markermeer. De veerboot vertrok vanuit de haven van Lelystad met 200 passagiers, waarmee de boot vol zat.De Marker Wadden waren al officieel geopend, maar nu is er dus ook een veerdienst. Alleen het grootste eiland kun je bezoeken. Op da... Lees meer »

YachtFocus verzorgt jachtpresentatie op website van HISWA te water

24 April 2019

Medio mei lanceert de organisatie van de HISWA te water 2019 haar nieuwe, gemoderniseerde website. Vanaf dat moment zijn ook de deelnemende boten op hiswatewater.nl te vinden. De techniek achter de beurssite met uitgebreide jachtpresentatie wordt verzorgd door YachtFocus, bekend van de botensite YachtFocus.com en YachtFocus Magazine.Boten in alle soorten en maten De 36ste editie van de HISWA te w... Lees meer »

Steeds vaker kiezen we voor een vaarvakantie

24 April 2019

Kuznetcov_Konstantin / Shutterstock.comSteeds meer doelgroepen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen op het water. Een boot huren was vroeger misschien alleen weggelegd voor vakanties en budgetten in het hogere segment. Tegenwoordig kan iedereen genieten van een heerlijk verblijf op het water. Europa heeft daarbij heel wat mooie kustlijnen te bieden.De populariteit van vaarvakanties binne... Lees meer »

Nieuwe werf Feadship in Amsterdamse haven kan nóg grotere jachten bouwen

24 April 2019

Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.comDonderdagmiddag 16 mei wordt de nieuwe werf van Feadship geopend in de haven van Amsterdam. Met de opening van  de nieuwe werf van viert men mede het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard. Voor deze speciale gelegenheid opent Hare Majesteit Koningin Máxima de nieuwe werf.Foto: Feadship in KaagFeadship is een samenwerkingsverband van scheepsw... Lees meer »

Politie straft striptease aan boord van passagiersschip af

23 April 2019

Lana K / Shutterstock.comNiet alleen in de Brabantse Biesbosch werd er afgelopen paasweekend volop gecontroleerd, maar ook op het water in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Hier werd een behoorlijk aantal overtredingen gesignaleerd.Foto: SfeerbeeldIn totaal onderwierp de politie ruim tachtig pleziervaarders aan een blaastest. Daarvan was maar liefst tien procent onder invloed. Andere o... Lees meer »

Handhavers Biesbosch delen 21 boetes en 18 waarschuwingen uit

23 April 2019

Ruud Morijn Photographer / Shutterstock.comTijdens een grootschalige actie in en rondom de Biesbosch hebben 32 opsporingsambtenaren op eerste paasdag tot laat in de avond controles uitgevoerd. De controles vonden zowel op het water als aan wal plaats. Er zijn in totaal 21 processen verbaal uitgedeeld. Daarnaast zijn er 18 waarschuwingen gegeven. De opsporingsambtenaren waren verbonden aan div... Lees meer »