Nieuwe CEO voor de Bavaria Yachtbau Group; Siep Keizer is productmanager

19 Februar 2019

Na drie maanden in de functie van Managing Director voor Sales en Marketing bij Bavaria Yachtbau te hebben gewerkt, heeft Michael Müller een andere taak op zich genomen: hij is aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) en is hiermee verantwoordelijk voor de activiteiten van de hele groep, waaronder Bavaria Yachtbau GmbH in Duitsland en Nautitech Catamarans SAS in Frankrijk. Deze pos... Lees meer »

Booteigenaren is de stress door verdwijnen Jachthaven Haddock

19 Februar 2019

Petr Bonek / Shutterstock.comDe eigenaren die hun boot in Jachthaven Haddock in Almere hebben liggen, uiten hun zorgen: ze geven aan niet meer te weten waar zij hun boot kunnen leggen. De haven verdwijnt om plaats te maken voor de Floriade. Alle ligplaatsovereenkomsten zijn per 1 mei opgezegd.Foto: SfeerbeeldHet zou gaan om ongeveer 350 boten. De eigenaren hebben zich verenigd en schrijven de geme... Lees meer »

Kom jij De Valk Yacht Brokers versterken?

19 Februar 2019

Have a nice day Photo / Shotterstock.comDe Valk Yacht Brokers is een internationaal opererende makelaardij in de watersport, een bedrijf dat altijd in beweging is. Zij verkoopt zeil- en motorjachten tot 60 meter, met vijf verkoophavens in Nederland en negen in het buitenland.Wil jij ook graag deel uit maken van een bedrijf dat:dagelijks 4.500 bezoekers op internet ontvangtmeer dan 70 jaar ervaring... Lees meer »

Stelletje overvaren door dronken oud-politiemedewerker

19 Februar 2019

JPstock / Shutterstock.comOp de Hegemer Mar probeerde een oud-politiemedewerken over een zwemmend stel heen te varen. De toenmalig IT-medewerker heeft hiervoor een werkstraf van 140 uur gekregen en hoeft niet de cel in zoals het OM in hoger beroep geëist had. De toenmalig IT-medewerker van de politie had een fles wijn op, toen hij met zijn zeilboot op de motor voer over de Hegemer Mar, op 16 au... Lees meer »

Dode man op boot in Uitwellingerga

18 Februar 2019

Pauline Breijer / Shutterstock.comZaterdagochtend is er op een boot bij Uitwellingerga een dode man aangetroffen. De man is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Het gaat om een Amsterdamse man van 71 jaar, hij werd vrijdag als vermist opgegeven.De boot werd net grote schade aangetroffen aan de Langstaartenpoel. De boot is naar een haven gesleept en wordt hier verder onderzocht. De politie ... Lees meer »

Eenvormigheid in bruggen moet botsingen voorkomen

18 Februar 2019

JPstock / Shutterstock.comRijkswaterstaat onderneemt actie om het aantal botsingen met bruggen op de scheepvaartroute Lemmer-Delfzijl te verminderen. Rond de stad Groningen gaat het vooral mis. De laatste keer ging het mis bij de Paddepelsterbrug, hier botste in september een vrachtschip tegenaan. Dit was het 57ste incident binnen zes jaar op het Van Starkenborgh- en Eemskanaal.Sinds 2014 lopen d... Lees meer »

Oceanco laat ‘droomboot’ te water

18 Februar 2019

Guillaume PlissonOp 13 februari lanceerde de Alblasserdamse jachtwerf Oceanco opnieuw een fraai superjacht. Het 90 meter lange superjacht dat tot die tijd ‘project Y716’ werd genoemd, heet sinds deze week ‘DreAMBoat’. Met deze naam zou de identiteit van de ‘anonieme’ eigenaar vrij opzichtig zijn verklapt, zo stelt Quotenet.nlDe hoofdletters AMB in DreAMBoat zouden een directe ... Lees meer »