Ernstig ongeval met omgevallen boot in jachthaven Vlietlanden

25 April 2018

Marc Venema / Shutterstock.comEen man is woensdagmiddag onder een boot terechtgekomen bij Juffermans in de jachthaven aan de Rietpolderweg bij de Vlietlanden.De hulpdiensten, waaronder politie, brandweer en een traumateam, kwamen ter plaatse.Meer informatie op www.leidschdagblad.nl ... Lees meer »

Vrachtwagen rijdt tegen slagboom Botlekbrug aan

25 April 2018

Andre Muller / Shutterstock.comGaat de Botlekbrug in de A15 niet uit zichzelf in storing, dan wordt de brug wel een handje geholpen. Dinsdagmiddag is een vrachtwagen tegen de slagbomen van de Botlekbrug gereden en daardoor is de brug in beide richtingen dicht geweest.Rond 18:15 uur was de brug weer te gebruiken voor het wegverkeer. Wel was er nog één rijstrook in de richting van de Maasvlakte di... Lees meer »

Nieuwe jachtmakelaardij in Workumer Jachthaven houdt Open Dag op 28 april

25 April 2018

Workumer JachthavenPer 1 oktober 2017 hebben de ervaren jachtmakelaars Mark Offringa en Peter Wiersma Workumer Jachthaven overgenomen van WJH Yachtservice. Ook startte het duo er een jachtmakelaardij: Jachtmakelaardij Zuidwest Friesland, gespecialiseerd in gebruikte en nieuwe boten. Wie benieuwd is naar de veranderingen is welkom op de Open Dag op zaterdag 28 april.“WJH Yachtservice wil z... Lees meer »

Uitbreiding Linssen Yachts dealernetwerk in Friesland en Italië

25 April 2018

Linssen YachtsOm zowel de nationale als de internationale groei te versnellen heeft Linssen Yachts nieuwe exclusieve dealers aangesteld. Dit weekend berichtten we al dat Nautisch Kwartier Stavoren zich Linssen-dealer van Noord-Oost Nederland mag noemen. Yachtstrade is de nieuwe vertegenwoordiger voor Italië. Nautisch Kwartier StavorenNautisch Kwartier Stavoren (NL) Linssen Yachts te Maasbracht he... Lees meer »

Voor derde keer vernielingen aan sluis

25 April 2018

bartuchna@yahoo.pl / Shutterstock.comVandalen hebben het gemunt op de sluis in het Westerdiepsterdallenkanaal in Wildervank. Drie keer achter elkaar zijn er vernielingen gepleegd.Foto: sfeerbeeldZeker tot en met juni is de vaarroute door het Westerdiepsterdallenkanaal gestremd. In nog geen anderhalve week tijd zijn er drie keer ve... Lees meer »

Natuurtoets op Bergumermeer pakt ongunstig uit voor snelvaren

25 April 2018

Martin Fowler / Shutterstock.comAls snelvaren wordt toegestaan op de Burgumermeer kunnen broedvogels en otters verstoord worden als boten binnen 275 meter van de oevers komen.Dit blijkt uit een natuurtoets die bureau Altenburg & Wymenga in opdracht van de provincie deed. Hierbij is de drempelwaarde voor verstoring door geluid bij de gevoelige roerdomp als uitgangspunt genomen. Die wordt bij 5... Lees meer »

Bavaria Yachtbau is definitief failliet

24 April 2018

Bavaria YachtsJarenlange schulden kosten Bavaria Yachtbau de kop. Bavaria Yachtbau, een van de grootste Duitse jachtbouwers, is officieel failliet verklaard door de Rechtbank in Duitsland. Hiermee komt voorlopig een einde aan het bestaan van de botenbouwer uit Giebelstadt. Bavaria kon zijn schulden niet meer betalen en moest daarom het faillissement aanvragen. Vooral voor de zeiljachten moest ... Lees meer »