Weekendtip: Botenbeurs Gorinchem met 100 boten te koop

21 september 2017

Op 22 en 23 september organiseert de Lingehaven de dertigste editie van de Boten- en Camperbeurs Gorinchem. ANWB Waterkampioen en YachtFocus zijn al jarenlang deelnemer aan de Boten- en Camperbeurs Gorinchem en zijn sinds 2015 officieel mediapartners van de beurs. Ook de experts van CED Recreatie zetten zich wederom actief in voor de beurs. Beide dagen liggen zo’n 100 schepen in de Lingenh... Lees meer »

Crown Yachts kondigt nieuwe Crown Keyzer 36 Cabriolet aan

21 september 2017

Scheeps en Jachtwerf De Koning – Keyzer is komend weekend met een serie cabrioletcruisers aanwezig op Botenbeurs Gorinchem (22 en 23 september). De werf toont hier een bijzondere mix van nieuwbouw en occasion schepen. Daarnaast is dit ook dé plek om de komst van een spiksplinternieuw model aan te kondigen dat binnenkort wordt gebouwd: de Crown Keyzer 36 Cabriolet. Buitenleven  De Crown Keyze... Lees meer »

Levenloos lichaam van 57-jarige Belg gevonden op boot aan Spaanse haven

21 september 2017

xdanibirdx / Shutterstock.com De brandweer van het Spaanse Melilla heeft woensdag op een zeilboot in de haven het levenloze lichaam aangetroffen van een 57-jarige Belg. Volgens de eerste vaststellingen stierf de man een natuurlijke dood. Foto: Sfeerbeeld De 57-jarige, zwaarlijvige Belg zou samen met een vriend op bezoek geweest zijn in Melilla, een Spaanse exclave aan de Middellandse Zee in No... Lees meer »

Explosieven bij sluis Eefde worden gecontroleerd tot ontploffing gebracht

21 september 2017

Tijdens werkzaamheden ter voorbereiding van de bouw van de tweede sluiskolk in Eefde zijn explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om twee vliegtuigbommen van 500 pond. Vrijdag 22 september worden deze op locatie gecontroleerd vernietigd. Foto: Sfeerbeeld Dit gebeurt onder regie van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) die na de vondst nader onderzoek heeft verricht. H... Lees meer »

Porsche lanceert een hybride jacht van €12,5 miljoen (video)

21 september 2017

bedynamiq.com Porsche maakt vanaf nu niet ‘slechts’ sportwagens en dikke SUV’s, maar ook jachten. De 35 meter lange GTT 115 moet een gran turismo voor de oceaan zijn. Het jacht wordt volgende week gelanceerd op de Monaco Yacht Show. De Monegaskische jachtbouwer Dynamiq neemt de GTT 115 op in z’n catalogus, naast drie andere topjachten voor de superrijken. Het Porsche-jacht kan met drie of... Lees meer »

Wel vaker problemen met schutterende schippers in huurboten

21 september 2017

Lobro / Shutterstock.com Schutterende schippers op huurboten. Het zorgt steeds vaker voor problemen op de Weesper wateren. Dat zegt havenmeester Leo Pereboom. De havenmeester constateert dat nadat een week geleden een huurboot muurvast zat onder de Lange Vechtbrug en vervolgens de steiger van De Schalkse ramde en veel schade veroorzaakte.  Het aantal huurboten op de Weesper wateren neemt toe en... Lees meer »

Rondvaartbotenbeleid Amsterdam uiterlijk november 2018 klaar

21 september 2017

VanderWolf Images / Shutterstock.com Het stadsbestuur verwacht pas uiterlijk november 2018 een nieuw beleid te hebben voor de rondvaartbootbranche. Dat staat in een brief aan de gemeenteraad. ‘De urgentie van een beleidsaanpassing is hoog. Het college is zich hier terdege van bewust en acht het daarom van groot belang om snel een oplossing te vinden. Tegelijkertijd vraagt dit proces ook om v... Lees meer »