EU eist einde aan taksvoordelen Franse en Belgische havens

27 juli 2017

streetflash / shutterstock.com Frankrijk en België geven volgens de Europese Commissie hun havens illegale staatssteun via hun belastingstelsel. Brussel eist dat havens in deze landen dezelfde belastingen gaan betalen als andere bedrijven. Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) eiste vorig jaar al hetzelfde van Nederland. Dat heeft inmiddels gehoor gegeven aan de eis van Vestager, zegt ... Lees meer »

Rif moet Belgische kust redden met storm

27 juli 2017

Petya Stoycheva/ Shutterstock Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) heeft groen licht gegeven voor een testproject dat de Belgische kust moet beschermen tegen zware stormen. Dat schrijft De Morgen. Onder de waterlijn komt een rif dat de afvoer van zand moet tegenhouden. Foto: sfeerbeeld Elke zware storm voor de kust neemt tonnen zand mee in zee. Het kostenplaatje na storm... Lees meer »

Nederlander vaart in Kroatië met boot over zwemmer heen

27 juli 2017

visualpower / shutterstock.com Een 56-jarige Nederlandse man is opgepakt in Kroatië nadat hij met een boot over een zwemmer is gevaren. De zwemmer, een 45-jarige Pool, raakte zwaargewond. Foto: sfeerbeeld plaats Peljesac Dat meldt het AD vandaag. Het ongeluk had gistermiddag zo’n 100 meter voor de kust van het plaatsje Peljesac plaats. De zwaargewonde zwemmer werd door andere boten uit het... Lees meer »

Bonnenboekje waterpolitie blijft een maand lang dicht

27 juli 2017

JPstock / Shutterstock.com De waterpolitie stopt vanaf vandaag met het uitdelen van bekeuringen als gevolg van een hoogoplopend conflict met de korpsleiding. Snelheidsduivels en overlastgevers op het water hebben een maand lang vrij spel. De acties van de agenten op het water gaan door tot eind augustus, juist in de periode dat er met alle pleziervaart op plassen, meren en rivieren topdrukte is op... Lees meer »

Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis in het Zuiderzeemuseum

26 juli 2017

Naomi Marcin / shutterstock.com Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het Maritiem festival plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. Verschillende koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, zij zingen zeemansliederen uit alle windhoeken. Foto: sfee... Lees meer »

Nu ook excursies via Airbnb: betalen om plastic op te vissen uit de gracht

26 juli 2017

S-F / Shutterstock.com Voor 25 euro plastic opvissen uit de grachten of voor 85 euro langs grachtenpanden varen met een architect. Airbnb-gasten in Amsterdam kunnen naast het huren van een kamer of appartement nu ook excursies boeken. Foto: sfeerbeeld De tours worden niet door het platform aangeboden, maar door de gebruikers zelf. Tot nu toe worden dertig excusies aangeboden. Zo kan er voor 89 eur... Lees meer »

Charterschip met gebroken mast op het IJsselmeer (video)

26 juli 2017

Enkhuizen / KNRM Dinsdag rond het middaguur werden de reddingstations van Enkhuizen, Andijk en Medemblik gealarmeerd voor een charterschip met gebroken mast op het IJsselmeer. Het charterschip had 12 gasten en 2 bemanningsleden aan boord, niemand zou bij het ongeval gewond zijn geraakt. Het schip bevond zich ten tijde van het incident ten noorden van vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer. Lees ... Lees meer »