Elektronisch betalen op Twentekanaal: cash geld bij havenmeester verleden tijd

16 november 2017

Fascinadora / Shutterstock.com Op het Twentse water heeft zich afgelopen weken een kleine revolutie voorgedaan. De havengelden voor de beroepsvaart worden namelijk elektronisch geïncasseerd en niet meer door de havenmeesters. Sinds september worden de havengelden die het Twents Havenbedrijf incasseert elektronisch geregistreerd en betaald. Er zijn een paar kleine kinderziektes geweest bij het sys... Lees meer »

Boat Builder Awards – Acht winnaars en twee eervolle vermeldingen

16 november 2017

Acht winnaars en twee eervolle vermeldingen werden gisterenavond in Amsterdam bekendgemaakt tijdens de Boat Builder Awards for Business Achievement, editie 2017, die georganiseerd werd door METSTRADE en IBI, in samenwerking met Raymarine. In een passende finale voor de avond waren 290 gasten getuige van het feit dat David King, medeoprichter van Princess Yachts, werd geëerd met een Lifetime Achie... Lees meer »

Rijkswaterstaat kijkt opnieuw naar storingen Botlekbrug

16 november 2017

Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com Rijkswaterstaat kijkt opnieuw naar de afhandeling van storingen en de manier van onderhoud van de Botlekbrug in Spijkenisse. De brug die belangrijk is voor het havengebied kampt met nogal wat storingen. Eergisteren was de 104de sinds de ingebruikname ruim twee jaar geleden. Na een tijd van dalingen is er recent weer een ‘lichte toename’ van de stori... Lees meer »

Zwerver verschanst zich in boot; politie omsingelt loods

16 november 2017

JPstock / Shutterstock.com Een zwerver die in een boot in Zaltbommel een fijne slaapplaats dacht te hebben gevonden, kwam woensdagavond van een koude kermis thuis. Een getuige zag hoe de man rond 23.00 uur over een hek klom en in een loods verdween. Gewaarschuwde agenten omsingelden daarop de opslagplaats. Lees hier meer over op www.omroepgelderland.nl ... Lees meer »

Man springt in ‘op hol geslagen’ boot (video)

16 november 2017

Wat doe je als je boot stuurloos rondjes om zijn eigen as draait en jij aan de kant staat? Dan maak je je beste sprong ooit! ... Lees meer »

Team Brunel halverwege Kaapstad

16 november 2017

Schipper Bekking – Rich Edwards / Volvo Ocean Race In Leg 2 van de Volvo Ocean Race is Team Brunel halverwege. Het team van schipper Bouwe Bekking pakte in de afgelopen 48 uur eerst de derde plek over van Team Vestas om zich vervolgens oostelijk van de twee koplopers: Mapfre en Dongfeng te positioneren waardoor de Nederlandse boot nu virtueel aan de leiding gaat. Vestas voorbij Na in het wee... Lees meer »

Raad van State verbaasd over conflict gemeente Almere en zeilschool

15 november 2017

Jarretera / Shutterstock.com De Raad van State vindt het vreemd dat de gemeente Almere en zeilschool Haddock niet al lang een oplossing hebben gevonden voor de verplaatsing van de botenopslag van de jachthaven en zeilschool, zo bleek dinsdag tijdens een spoedprocedure in Den Haag. De botenopslag moet wijken voor de tuinbouwtentoonstelling Floriade van 2022. Volgens Phillipe van Thiel van de zeilsc... Lees meer »