Duikers vinden levenloos lichaam vermiste schipper

23 January 2018

Bjoern Wylezich / Shutterstock.comDuikers van de brandweer hebben maandagmiddag het levenloze lichaam gevonden van de schipper die enkele uren vermist was.Poolse man Het gaat om een 25-jarige man uit Polen. Hij werkte op een duwboot. Deze lag afgemeerd in een zijtak van het Julianakanaal.Lees hier meer over op www.1limburg.nl  ... Lees meer »

Jachtmakelaars: prijzen van gebruikte boten stijgen

23 January 2018

igorstevanovic / Shutterstock.comDe jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport en jachtbouw – en Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) sluiten het jaar 2017 met positief resultaat af. HISWA meldt dat in 2017 werden gebruikte boten voor meer verkocht.Foto: sfeerbeeldKostte in 2016 een gebruikt zeiljacht gemiddeld 64.000 euro, in 2017 ... Lees meer »

Annie Lush terug bij Team Brunel

23 January 2018

Ugo Fonolla / Volvo Ocean RaceDe Britse zeilster Annie Lush, die in Leg 3 geblesseerd raakte, is op de weg terug. Lush is onderweg naar Hong Kong om zich weer aan te sluiten bij Team Brunel. Lush, die twee botten in haar voet en één in haar rug brak in december, is nog herstellende. De verwachting is dat ze na een intensief herstelprogramma op 7 februari klaar zal zijn om met het team in Leg 6 v... Lees meer »

Opnieuw verhoogde waterstanden rivieren

23 January 2018

Smeerjewegproducties / Shutterstock.comDoor regenval in Duitsland en smeltwater vanuit de Alpen stijgen de waterstanden van de Rijn opnieuw. Op maandagochtend 22 januari bereikte de Rijn bij Lobith een waterstand van 12,90 m boven NAP.Foto: sfeerbeeld hoge waterstand NederlandDe komende dagen zal de waterstand nog verder stijgen. Verschillende uiterwaarden en andere buitendijks gelegen gebieden lo... Lees meer »

Studenten TU Delft ontwerpen snelste modelzeilboot

22 January 2018

YouTube.comTeam 7 ‘Chit-Chat’ van Technische Universiteit Delft, heeft de snelste modelzeilboot van Nederland ontworpen en gebouwd. Het team won op 19 januari de zeilrace van 13 strijdende studententeams van Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Rotterdam Mainport Institute (RMI). De race vond plaats in het Ondiepwaterbassin van onderzoeksinstituut MARIN in Wageningen.Het winnende team, ... Lees meer »

Pinguïn springt plots aan boord

22 January 2018

Natthawon Chaosakun / Shutterstock.comEen duo onderzoekers op Antarctica kreeg deze week onverwacht bezoek in hun bootje. Een pinguïn kwam plots uit het niets hun boot in gesprongen. Na een korte inspectie van de boot, sprong het dier terug het water in. “We zaten net boven een kolonie, ze waren erg speels.” Aldus Matthew McKay van het Australische onderzoeksteam. De pinguïn komt echt als ee... Lees meer »

Boot Düsseldorf is groter en luxer

22 January 2018

Boot DüsseldorfAfgelopen weekend is in Düsseldorf de grootste watersportbeurs ter wereld van start gegaan. Gedurende negen dagen tonen meer dan 1800 verschillende bedrijven in zestien hallen over 230.000 vierkante meter hun producten. De Boot trends van 2018? Meer, luxer en groter. Boot Düsseldorf is één van de grootste watersportbeurs in Europa, hier vind je alle denkbare boten en van elk ... Lees meer »